Skip to main content

Čo je vhodné vedieť, než začnete budovať žumpu?

Pokiaľ potrebujete pri svojej nehnuteľnosti vybudovať betónovú nádrž, do ktorej bude odtekať odpadová voda, či už pôjde o odpad z kuchyne, kúpeľne alebo toalety, je dobré vedieť pár informácií a ujasniť si základné otázky.
Betónové nádrže sú veľmi trvanlivé, extrémne tesnia a sú odolné voči poškodeniu. Než si ich na záhradu inštalujete, je nutné sa zamyslieť, na čo budete septik používať - pre celú domácnosť, alebo len pre jej niektoré časti? Tiež zhodnoťte, aký veľký septik potrebujete, ale aj to, či je vami požadovaná nádrž vhodná z pohľadu podložia pozemku.

Využitie a kapacita septiku

Odpadová voda, ktorá prúdi do septiku, je čistená ekologicky a je tak možné riešiť jednoduché prečistenie odpadovej a dažďovej vody pre zálievku, ale aj celkové využitie v domácnosti, kedy nádrže riešia nielen čistenie, ale aj opätovné použitie v dome na splachovanie či pranie.
Betónová žumpa alebo septik by mali zodpovedať veľkosti vašej rodiny. Uvádza sa, že na osobu a deň pripadá asi 150 l odpadu. Objem nádrže spočítate vynásobením počtu členov domácnosti a množstva odpadových vôd, ktoré vyprodukujú, a frekvenciu vývozu nádrže.

Kde môže betónová nádrž stáť?

Pri rozhodnutí sa o septiku alebo nádrži zvážte aj podložie vášho pozemku a pozemnú vodu. Pre stabilný terén bez ílovitej a piesočnatej pôdy aj podzemnej vody môžete použiť betónové aj plastové nádoby. Pre menej stabilné podložie je vhodná betónová nádrž, ktorá je stabilná a neprepúšťa.
Pre septik budete potrebovať stavebné povolenie práve z dôvodu, že hrozní riziko znečistenia pôdy a podzemných vôd. Pokiaľ by došlo k znečisteniu vodných zdrojov a bohužiaľ aj vášho pozemku, hrozia vám vysoké pokuty. Správny materiál je preto základom.
S betónovým septikom či žumpou budete určite spokojní. Stačí sa oň starať a nevhadzovať do odpadu to, čo tam nepatrí.

Žumpy alebo nádrže na vodu


Betonové žumpy - Žumpy – STAV s.r.o.
Kvalitné, lacné a certifikované betónové žumpy vyhotovené z materiálov najvyššej kvality.
Kontaktné informácie
Žumpy – STAV s.r.o.
Dolná Breznica 345
020 61 Dolná Breznica

IČO 51222132
DIČ 2120656384
Kde nás nájdete
Prevádzka
Horovce, 020 62
Presná lokalita na mape

Kontakt
header-receiver +421 949 330 135
Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.

   0949 330 135  

Žumpy – STAV s.r.o. - Kontaktujte nás

PORADÍME VÁM?